Floroteket - Handelsträdgård i Hullaryd
Om

Den lilla byn Hullaryd


På det Småländska höglandet ligger den lilla byn Hullaryd med något fler än 100 invånare. När du är här får du känslan av att du är mitt ute i ingenstans - men Hullaryd ligger faktiskt ganska centralt. Ungefär 35 min från Jönköpings stadsliv, 25 min från Grännas gemytliga kullerstensgator och karamellkokeri, 20 min till Tranås, 30 min till Nässjö & något kortare till den fantastiskt mysiga Trästaden Eksjö. Under en halvtimma till fantastiskt vackra Vättern. HandelsträdgårdenSedan 1935 har Handelsträdgården i Hullaryd blommat tack vare Alice & Harry Carlström med sonen Gösta, som själv övertog verksamheten som 14-åring. Gösta bedrev verksamheten fram till 2017. 

Efter att ha varit stängt under perioder såldes Handelsträdgården år 2020 och drivs sedan dess vidare under Bohuslänskt flagg.'Har vi köpt en Handelsträdgård i Småland?'Efter att ha kikat på Handelsträdgården och kanske impulsivköpt den (?) så gick flytten från Göteborg och redan den 6 mars 2020 påbörjades renoveringen av en verksamhet som stått i 86 år. 


Det finns med andra ord en hel del saker att ta tag i. Det finns nämligen 8st byggnader på tomten som behövs renoveras. Ingenting för någon som saknar drömmar och energi med andra ord. Och OM det finns drömmar!Växthus, butik & orangeri 


Två av växthusen är direkt anslutna till vår butiksdel.
I dessa växthus finns ett brett sortiment av fröer, och inomhusväxter. 


I butiken finns vår avdelning med Snittblommor. Här görs makalösa buketter. 

I vårt nybyggda orangeri hittar du massvis av vacker inredning i bohemisk stil och naturmaterial. Krukor, mattor, lampor, serveringsfat, filtar och tavlor målade av floristen själv.


Vårt största växthus används för att driva upp våra egna blommor till säsong. Detta är inte öppet för våra kunder.

Självbetjäning


Under årets flesta månader erbjuder vi Självbetjäning på vårt utomhussortiment. Vår & sommarblommor, fruktträd, bärbuskar, jord, krukor och buketter. 


Allt betalas enkelt via Swish.Kom & hälsa på


Vi älskar när ni kommer förbi och hälsar på. Under pågående Pandemi har vi plats för 4 st kunder samtidigt i butik & växthus, men nu när våren kommit så finns det massvis av plats på utsidan bland våra härliga blommor, fruktträd & bärbuskar.Utbud & service

För att se vad vi erbjuder rekommenderar vi att du klickar här på länken Utbud

eller överst i menyn.

Du hittar alla våra kontaktuppgifter under fliken KontaktHjärtligt välkomna till oss på Floroteket. 


Massor av kärlek & solsken


Sara & Linus

Sara Rödström

Hej,


Jag är ägare av Floroteket AB tillsammans med min sambo Linus.


Jag kommer ifrån Kungshamn i Bohuslän och är i grunden utbildad 3 år som Florist, men har i många år arbetat som Copywriter & inom Marknad och Investor Relations. Jag flyttade utomlands när jag var 18 år, och har sedan dess haft ynnesten att få bo i flera olika länder och härliga städer.

När jag inte jobbar med Floroteket så dagdrömmer jag om resor, eller letar hus i något varmt land. Längre fram i livet planerar jag att skriva böcker och bo i ett varmt land med utsikt över olivlundar. Utöver det jag gör nu så målar jag mycket. Helst stort & färgglatt. Efter att ha varit ansvarig för kontakter på ett börsnoterat bolag, är jag helt enkelt allergisk mot att svara i telefon. 


Vill du komma i kontakt med mig, slänger du därför iväg ett mejl till sara.rodstrom@floroteket.se