Floroteket - Handelsträdgård i Hullaryd
om

Den lilla byn Hullaryd


På det Småländska höglandet ligger den lilla byn Hullaryd med något fler än 100 invånare. När du är här får du känslan av att du är mitt ute i ingenstans - men Hullaryd ligger faktiskt ganska centralt. Ungefär 35 min från Jönköpings stadsliv, 25 min från Grännas gemytliga kullerstensgator och karamellkokeri, 20 min till Tranås, 30 min till Nässjö & något kortare till den fantastiskt mysiga Trästaden Eksjö. Under en halvtimma till fantastiskt vackra Vättern. HandelsträdgårdenSedan 1935 har Handelsträdgården i Hullaryd blommat tack vare Alice & Harry Carlström med sonen Gösta, som själv övertog verksamheten som 14-åring.. (japp..)

Gösta bedrev verksamheten fram till 2017.
Efter att ha varit stängt under perioder såldes Handelsträdgården år 2020 och drivs sedan dess vidare under Bohuslänskt flagg (jajamen, av oss alltså!)'Har vi köpt en Handelsträdgård i Småland?'Efter att ha sett en annons om att det fanns en gammal handelsträdgård till salu, kunde vi förstås inte motstå att åka och kika på den.

Sagt, gjort, och ... köpt. Några veckor senare gick flytten från Göteborgs skärgård med båt till Saltholmen, och resten med flyttbilar. Den 6 mars 2020 flyttade vi in, och påbörjade renoveringen av en verksamhet som stått i 86 år. 


Det finns med andra ord en hel del saker att ta tag i. Det finns nämligen 8st byggnader på tomten som behövs renoveras. Ingenting för någon som saknar drömmar och energi med andra ord. Och OM det finns drömmar!Växthus, butik & orangeri 


Två av växthusen är direkt anslutna till vår butiksdel.
I dessa växthus finns ett brett sortiment av fröer, och inomhusväxter. 


I butiken finns vår avdelning med Snittblommor. Här görs makalösa buketter. 

I vårt nybyggda orangeri hittar du massvis av vacker inredning i bohemisk stil och naturmaterial. Krukor, mattor, lampor, serveringsfat, filtar och tavlor målade av floristen själv.


Vårt största växthus används för att driva upp våra egna blommor till säsong. Detta är inte öppet för våra kunder (just nu, men planen är att öppna upp till våren)

Självbetjäning


Under årets flesta månader erbjuder vi Självbetjäning på vårt utomhussortiment. Vår & sommarblommor, fruktträd, bärbuskar, jord, krukor och buketter. 


Allt betalas enkelt via Swish.Kom & hälsa på


Vi älskar när ni kommer förbi och hälsar på. Vi har stor plats på utsidan, och det finns massvis att titta på.Utbud & service

För att se vad vi erbjuder rekommenderar vi att du klickar här på länken Utbud

eller överst i menyn.

Du hittar alla våra kontaktuppgifter under fliken KontaktHjärtligt välkomna till oss på Floroteket. 


Massor av kärlek & solsken


Sara & Linus