Floroteket - Handelsträdgård i Hullaryd
Om

BERÄTTA MER!

På det Småländska höglandet ligger den lilla byn Hullaryd med otroliga 111 invånare. Av dessa 111 personer driver 2 st en Handelsträdgård & det är vi!
Sara Rödström & Linus Skoglund


Handelsträdgården i Hullaryd 

Sedan 1935 har Handelsträdgården i Hullaryd blommat tack vare Alice & Harry Carlström med sonen Gösta, som själv övertog verksamheten som 14-åring.
Handelsträdgården såldes under 2017 till en annan köpare, men låg nere i perioder och lades efter 2 år ut på marknaden igen.

I början av året 2020 var det två härliga Bohusläningar (ja precis, vi alltså) som flyttade från Göteborg till den lilla byn för att se till att Handelsträdgården kunde leva vidare. 


'Har vi köpt en Handelsträdgård i Småland??'


Egentligen var det en slump att vi skulle köpa Handelsträdgården. Det dök upp en annons på en bostadssida, och resan gick snabbt ner till Småland för att kika på detta stycke av historia. Vi köpte det någon dag senare.

I mars 2020 startades Handelsträdgården upp som Floroteket AB och rymmer idag massvis av inne- och uteblommor, krukor, härlig inredning, planteringstillbehör, fröer, jord, snittblommor, fruktträd och bärbuskar. 


4 vackra växthus 


Två av växthusen är direkt anslutna till vår butiksdel. I dessa växthus finns ett brett sortiment av fröer, och inomhusväxter. I butiken finns det fantastisk inredning till bra priser - både nytt & vintage.

De två övriga växthusen ligger separat. Dessa befinnner sig under renovering och kommer fungera som ett orangeri, och ett stort växthus där lökar drivs upp till försäljning av snittblommor.En stor lada blir Café & servering

Vi kommer erbjuda servering både ute och inne till nästa säsong. Café & lunch. Kanske lite bubbel till det? 

Vi har däremot en hel del renoveringsarbete framför oss innan dess. Så det är helt okej med glada tillrop & pepp! 

Kom & hälsa på oss i vår lilla handelsträdgård genast tycker vi! 


Massa kärlek & Solsken från oss på Floroteket

Sara & Linus


KREATIVITET ÄR VIKTIGT FÖR MIG

Förutom att driva en handelsträdgård så målar jag också. Allt från enorma tavlor i akryl, bläck & spackel till mindre akvarellmålningar. Jag har tidigare haft utställningar, och planerar att ha en under hösten här i Småland.


Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på

sara.rodstrom@floroteket.se

Massa solsken! 
Sara 

Sara Rödström

Hej! Här har ni mig. 

Jag är ägare av Floroteket AB tillsammans med min sambo Linus. Jag är i grunden utbildad Florist, men har i stället arbetat som Copywriter, Marknadsansvarig, Presschef & platschef de senaste åren. Då har jag också hunnit med att bo 7 år i Portugal men också i Luxembourg, Serbien, Malmö, Stockholm, Umeå & Göteborg. 

Jag är utbildad Florist, Samtalscoach, samt CRM & Loyalty manager. 


Jag är också helt tokig i rolig & färgglad inredning. 

hej@floroteket.se 

0140 22008

Nobyvägen 12, 57891 Hullaryd, Aneby

All rights reserved 2020 Ⓒ  Floroteket AB 5592397490 ● Godkänd för F-skatt ●