Floroteket - Handelsträdgård i Hullaryd
about

sara & linus


vi är två bohusläningar som 2020 köpte en nästan 90 år gammal handelsträdgård i Småland. Vi bytte kontor, resor & stadsliv mot livet på landet som blomsterbönder.


Vi har tidigare haft lyxen att genom tidigare arbeten fått bo i många länder och städer. Vi är med andra ord inte alls obekväma med att flytta till nya ställen och göra det som vi för tillfället drömmer om. Just nu är vi alldeles nöjda med att få driva vår fina handelsträdgård och våra butiker.vintage & återbruk

Vi satsar så mycket vi kan på återbruk, vintage och 2nd hand. Vi gör just nu ett skifte där vi erbjuder möbler, och inredning som är 2nd hand och vintage, och minskar på inköp från andra företag och länder. Vi restaurerar dessutom en stor del av möblerna själva.  

Vi behöver alla ställa om, och om vi som företag kan underlätta för våra kunder att välja bättre och med mindre klimatavtryck så ska vi självklart göra det.


blomsterbönder


Vi har idag tre butiker som vi driver. En handelsträdgård i Hullaryd, en säsongsbutik  i Tranås och en säsongsbutik på Smögenbryggan. Välj butiker i menyn, och klicka på den butik du vill läsa om där.


Vi satsar mycket på egenodlat, och det är viktigt för oss att det är giftfritt, och snällt mot både oss och naturen. På våren har vi tiotusentals vår- och sommarblommor till försäljning som är Hullarydsodlade. Vi driver också upp våra egna kryddor och snittblommor under de perioder det är möjligt. Vi odlar småskaligt, men absolut storskaligt när det kommer till hjärta och själ.